Not able to start logstash 6.3.0


(Vinod Hy) #1

Hi All,

I recently downloaded logstash 6.3.0 and i am seeing the below issue on trying to start logstash,

[2018-06-16T06:27:43,664][ERROR][logstash.pipeline ] Pipeline aborted due to error {:pipeline_id=>"main", :exception=>#<NoMethodError: undefined method set_v alidate_after_inactivity' for #<Java::OrgApacheHttpImplConn::PoolingHttpClientConnectionManager:0x66f5055d>>, :backtrace=>["D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bu ndle/jruby/2.3.0/gems/manticore-0.6.1-java/lib/manticore/client.rb:403:inblock in pool'", "org/jruby/RubyKernel.java:1741:in tap'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3 .0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/gems/manticore-0.6.1-java/lib/manticore/client.rb:402:inpool'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/gems/mantic
ore-0.6.1-java/lib/manticore/client.rb:208:in initialize'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/gems/logstash-output-elasticsearch-9.1.1-java /lib/logstash/outputs/elasticsearch/http_client/manticore_adapter.rb:26:ininitialize'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/gems/logstash-ou
tput-elasticsearch-9.1.1-java/lib/logstash/outputs/elasticsearch/http_client.rb:279:in build_adapter'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/g ems/logstash-output-elasticsearch-9.1.1-java/lib/logstash/outputs/elasticsearch/http_client.rb:283:inbuild_pool'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/j
ruby/2.3.0/gems/logstash-output-elasticsearch-9.1.1-java/lib/logstash/outputs/elasticsearch/http_client.rb:63:in initialize'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vend or/bundle/jruby/2.3.0/gems/logstash-output-elasticsearch-9.1.1-java/lib/logstash/outputs/elasticsearch/http_client_builder.rb:102:increate_http_client'", "D:/Softw
ares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/gems/logstash-output-elasticsearch-9.1.1-java/lib/logstash/outputs/elasticsearch/http_client_builder.rb:98:in buil d'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/gems/logstash-output-elasticsearch-9.1.1-java/lib/logstash/outputs/elasticsearch.rb:231:inbuild_cli
ent'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/vendor/bundle/jruby/2.3.0/gems/logstash-output-elasticsearch-9.1.1-java/lib/logstash/outputs/elasticsearch/common.rb:24:in r egister'", "org/logstash/config/ir/compiler/OutputStrategyExt.java:97:inregister'", "org/logstash/config/ir/compiler/OutputDelegatorExt.java:93:in register'", "D: /Softwares/ELK/logstash-6.3.0/logstash-core/lib/logstash/pipeline.rb:340:inregister_plugin'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/logstash-core/lib/logstash/pipeline.
rb:351:in block in register_plugins'", "org/jruby/RubyArray.java:1734:ineach'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/logstash-core/lib/logstash/pipeline.rb:351:in re gister_plugins'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/logstash-core/lib/logstash/pipeline.rb:728:inmaybe_setup_out_plugins'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/logstas
h-core/lib/logstash/pipeline.rb:361:in start_workers'", "D:/Softwares/ELK/logstash-6.3.0/logstash-core/lib/logstash/pipeline.rb:288:inrun'", "D:/Softwares/ELK/log
stash-6.3.0/logstash-core/lib/logstash/pipeline.rb:248:in `block in start'"], :thread=>"#<Thread:0x7d40ef71 run>"}
[2018-06-16T06:27:43,695][ERROR][logstash.agent ] Failed to execute action {:id=>:main, :action_type=>LogStash::ConvergeResult::FailedAction, :message=>"Co
uld not execute action: PipelineAction::Create, action_result: false", :backtrace=>nil}
[2018-06-16T06:27:43,948][INFO ][logstash.agent ] Successfully started Logstash API endpoint {:port=>9600}

logstash.config file:
input {
beats {
port => "5043"
}
}
output {
elasticsearch { hosts => ["localhost:9200"] }
stdout { codec => rubydebug }
}

COMMAND I AM RUNNING TO START LOGSTASH:
logstash -f logstash.config

Please help me here


(Vinod Hy) #2

Can i please get some help here.. I am not able to start logstash.


(Vinod Hy) #3

If i remove the elasticsearch entry from the output block of logstash.config, logstash runs,
input {
beats {
port => "5043"
}
}
output {
#elasticsearch { hosts => ["localhost:9200"] }
stdout { codec => rubydebug }
}

May i please know why elastic search is causing this issue


(system) #4

This topic was automatically closed 28 days after the last reply. New replies are no longer allowed.