Problem to run ElasticSearch on Azure


(Marcus) #1

Hi,

i have follow this: http://code972.com/blog/2014/07/74-the-definitive-guide-for-elasticsearch-on-windows-azure

And when i run: curl http://localhost:9200 i get: curl: (7) Failed to connect to localhost port 9200: Connection refused

And when i run: sudo /etc/init.d/elasticsearch status i get:

● elasticsearch.service - Starts and stops a single elasticsearch instance on this system
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/elasticsearch.service; disabled; vendor preset: enabled)
Active: failed (Result: exit-code) since Tue 2015-06-02 14:16:53 UTC; 9s ago
Docs: http://www.elasticsearch.org
Process: 4328 ExecStart=/usr/share/elasticsearch/bin/elasticsearch -Des.default.config=$CONF_FILE -Des.default.path.home=$ES_HOME -Des.default.path.logs=$LOG_DIR -Des.default.path.data=$DATA_DIR -Des.default.path.work=$WORK_DIR -Des.default.path.conf=$CONF_DIR (code=exited, status=3)
Main PID: 4328 (code=exited, status=3)

Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 elasticsearch[4328]: log4j:WARN Please initialize the log4j system properly.
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 elasticsearch[4328]: log4j:WARN See http://logging.apache.org/log4j/1.2/faq.html#noconfig for more info.
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 elasticsearch[4328]: {1.5.2}: Initialization Failed ...
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 elasticsearch[4328]: - ElasticsearchIllegalStateException[Failed to created node environment]
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 elasticsearch[4328]: AccessDeniedException[/usr/share/elasticsearch/data]
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 elasticsearch[4328]: org.elasticsearch.ElasticsearchIllegalStateException: Failed to created node environment
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 elasticsearch[4328]: at org.elasticsearch.node.internal.InternalNode.(InternalNode.java:162)
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 systemd[1]: elasticsearch.service: main process exited, code=exited, status=3/NOTIMPLEMENTED
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 systemd[1]: Unit elasticsearch.service entered failed state.
Jun 02 14:16:53 MyDevSearch-01 systemd[1]: elasticsearch.service failed.

Whats wrong with this?


(system) #2