Troubleshooting "search load balancer" node connectivity problems


(Jelle Smet) #1

Hi list,

I have 2 VM "search load balancer" nodes and 4 physical master + data nodes.

The 2 search load balancer nodes get disconnected from the physical nodes
very often.
In the process of troubleshooting this I was wondering about following log
entry:

[2014-01-14 09:27:41,528][DEBUG][cluster.service ]
[xxx-xxx-logs-101] set local cluster state to version 512

When is this log generated? Is this automatically scheduled or does this
ONLY occur when the cluster topology changes (something of which I presume
shouldn't happen if all runs stable)

Thanks,

Jelle

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/c337d016-5036-48e9-bb60-afdd7c1f0210%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


(Jelle Smet) #2

Never mind,

Root cause was a network issue which got identified.
Setting keepalive in ES kernel params solved the problem.

Cheers,

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/3b4d047b-a350-477a-adb7-7aa8a8b3b610%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


(system) #3