Kibana or elastic url not working after applying xpack -- redirected you too many times


(Bob Metelsky) #1

4 node physical cluster running redhat 6.5

all components 5.2 from elastics repository

Installing xpack from this guide
https://www.elastic.co/downloads/x-pack

installed xpack on ES - seemed clean
installed xpack on kibana - seemed clean

used bootstrap.system_call_filter: false
in the elasticsearch.yml to bypass the kernel check

ES and kibana start fine

if I use http://myhostname:9200
I set a htaccess like dialog box for username and password
if I use elastic and changeme - the dialog box just pops up again

when I go http://myhostname:5601
I get the too many redirects error

googling show many people with that error but no solution.

Also I did a full restart for teh cluster
currently I have ES and kibana running on one host only

kibana log shows alot of requests from my browser .216

{"type":"response","@timestamp":"2017-03-17T21:36:53Z","tags":[],"pid":2016,"method":"get","statusCode":302,"req":{"url":"/login?next=%2F","method":"get","headers":{"host":"nn775:5601","connection":"keep-alive","cache-control":"max-age=0","upgrade-insecure-requests":"1","user-agent":"Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1) AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko) Chrome/56.0.2924.87 Safari/537.36","accept":"text/html,application/xhtml+xml,application/xml;q=0.9,image/webp,/;q=0.8","dnt":"1","accept-encoding":"gzip, deflate, sdch","accept-language":"en-US,en;q=0.8"},"remoteAddress":"192.168.1.216","userAgent":"192.168.1.216"},"res":{"statusCode":302,"responseTime":6,"contentLength":9},"message":"GET /login?next=%2F 302 6ms - 9.0B"}

on 9200 port after the httaccess dialog box fails I get

{"error":{"root_cause":[{"type":"security_exception","reason":"missing authentication token for REST request [/]","header":{"WWW-Authenticate":"Basic realm="security" charset="UTF-8""}}],"type":"security_exception","reason":"missing authentication token for REST request [/]","header":{"WWW-Authenticate":"Basic realm="security" charset="UTF-8""}},"status":401}


(David Pilato) #2

I moved your question to #x-pack

Please format your code using </> icon as explained in this guide. It will make your post more readable.

Or use markdown style like:

```
CODE
```

(system) closed #3

This topic was automatically closed 28 days after the last reply. New replies are no longer allowed.