I am trying to install Elasicsearch 7.1.0 but I am failing to do so.
I am not doing it on Docker or using it for production mode
I am using Ubuntu on Virtual Box
And i am not able to install it.
[2020-03-18T05:31:13,159][INFO ][o.e.x.m.p.NativeController] [prabhav-VirtualBox] Native controller process has stopped - no new native processes can be started
can you post the full log? The line you posted is logged as INFO and is normal for a controlled shutdown. The real problem is probably some lines above.
at org.elasticsearch.common.inject.Guice.createInjector(Guice.java:96)
at org.elasticsearch.common.inject.Guice.createInjector(Guice.java:70)
at org.elasticsearch.common.inject.ModulesBuilder.createInjector(ModulesBuilder.java:42)
at org.elasticsearch.node.Node.<init>(Node.java:561)
at org.elasticsearch.node.Node.<init>(Node.java:252)
at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap$5.<init>(Bootstrap.java:211)
at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap.setup(Bootstrap.java:211)
at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap.init(Bootstrap.java:325)
at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.init(Elasticsearch.java:159)
at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.execute(Elasticsearch.java:150)
at org.elasticsearch.cli.EnvironmentAwareCommand.execute(EnvironmentAwareCommand.java:86)
at org.elasticsearch.cli.Command.mainWithoutErrorHandling(Command.java:124)
at org.elasticsearch.cli.Command.main(Command.java:90)
at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.main(Elasticsearch.java:115)
at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.main(Elasticsearch.java:92)
14 errors
at org.elasticsearch.common.inject.internal.Errors.throwCreationExceptionIfErrorsExist(Errors.java:361) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.common.inject.InjectorBuilder.initializeStatically(InjectorBuilder.java:136) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.common.inject.InjectorBuilder.build(InjectorBuilder.java:92) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.common.inject.Guice.createInjector(Guice.java:96) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.common.inject.Guice.createInjector(Guice.java:70) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.common.inject.ModulesBuilder.createInjector(ModulesBuilder.java:42) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.node.Node.(Node.java:561) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.node.Node.(Node.java:252) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap$5.(Bootstrap.java:211) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap.setup(Bootstrap.java:211) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.bootstrap.Bootstrap.init(Bootstrap.java:325) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
at org.elasticsearch.bootstrap.Elasticsearch.init(Elasticsearch.java:159) ~[elasticsearch-7.1.0.jar:7.1.0]
... 6 more
[2020-03-18T15:23:25,137][INFO ][o.e.x.m.p.NativeController] [prabhav-VirtualBox] Native controller process has stopped - no new native processes can be started
Thanks, so it does not start due to a failing bootstrap check, which can e.g. a wrong setting or an out of memory error. Can you post the top of the exception (all messages are also written to logs/elasticsearch.log in you installation directory)?
Apache, Apache Lucene, Apache Hadoop, Hadoop, HDFS and the yellow elephant
logo are trademarks of the
Apache Software Foundation
in the United States and/or other countries.