Starting elasticserver error


(Pradana) #1

I just installing elasticsearch 6.3 through yum in RHEL 7. When i try to start the service with systemctl start elasticsearch .. the service wont up. when i check with journalctl -xe -u elasticsearch, i got below error :

Jun 16 19:16:16 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: /usr/share/elasticsearch/bin/elasticsearch-env: line 78: cd: /etc/elasticsearch:
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: Exception in thread "main" java.nio.file.NoSuchFileException: /usr/share/elastic
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at sun.nio.fs.UnixException.translateToIOException(UnixException.java:86)
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at sun.nio.fs.UnixException.rethrowAsIOException(UnixException.java:102)
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at sun.nio.fs.UnixException.rethrowAsIOException(UnixException.java:107)
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at sun.nio.fs.UnixFileSystemProvider.newByteChannel(UnixFileSystemProvider.java:
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at java.nio.file.Files.newByteChannel(Files.java:361)
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at java.nio.file.Files.newByteChannel(Files.java:407)
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at java.nio.file.spi.FileSystemProvider.newInputStream(FileSystemProvider.java:3
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at java.nio.file.Files.newInputStream(Files.java:152)
Jun 16 19:16:17 localhost.localdomain elasticsearch[13784]: at org.elasticsearch.tools.launchers.JvmOptionsParser.main(JvmOptionsParser.java
Jun 16 19:16:18 localhost.localdomain systemd[1]: elasticsearch.service: main process exited, code=exited, status=1/FAILURE
Jun 16 19:16:18 localhost.localdomain systemd[1]: Unit elasticsearch.service entered failed state.

What is actually the error here ?


(Pradana) #2

after synchronize the directory ownership ... everything is working fine ...somehow during the installation the ownere of the directory become root:elasticsearch which should be elasticsearch:elasticsearch


(system) #3

This topic was automatically closed 28 days after the last reply. New replies are no longer allowed.