Unable to login to localhost:9200

we were using Elasticsearch from more than 2 years, now we are unable to open localhost:9200 (latest version: Using Elasticsearch 8.1.0 )

Hi there! You would need to share a lot more information than that for anyone to be able to help you in a meaningful way. What did you change recently ? Did you upgrade an existing cluster or installed one anew ? What does "unable to open" mean exactly ? What is the error you are getting ? Is there anything in the logs?

1 Like

we have installed latest Elasticsearch and made it as windows service, after that when we try to open in browser http://localhost:32570 (we modified default port) unable to open the web page in older versions we were able to open this.

Please follow our documentation in Install Elasticsearch with .zip on Windows | Elasticsearch Guide [8.1] | Elastic

3 posts were split to a new topic: Connection refused on put mapping

when i try to open in browser (http://localhost:32570) (port updated), getting an popup window requesting for username and password, provided validation credentials still unable to proceed.
Getting following error:{"error":{"root_cause":[{"type":"security_exception","reason":"missing authentication credentials for REST request [/]","header":{"WWW-Authenticate":["Basic realm="security" charset="UTF-8"","ApiKey"]}}],"type":"security_exception","reason":"missing authentication credentials for REST request [/]","header":{"WWW-Authenticate":["Basic realm="security" charset="UTF-8"","ApiKey"]}},"status":401}

Is that any configuration need to do, in the prior release we don't see this issue.

I shared a link to our docs , please read it

Thanks