Azure Cloud Plugin incompatible with Elasticsearch 1.0.0 GA


(Hugo Leclerc) #1

Hi,

I have a small elasticsearch 0.9.11 cluster in Windows Azure that uses the
Azure Cloud Plugin for node discovery.

When trying to upgrade to elasticsearch 1.0.0 today, I noticed that when I
active the Azure Cloud Plugin, elasticsearch won't start :

[2014-02-14 16:47:22,987][ERROR][bootstrap ] {1.0.0}:
Initialization Failed ...

  • ExecutionError[org.elasticsearch.common.util.concurrent.ExecutionError:
    java.lang.NoClassDefFoundError: org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    ExecutionError[java.lang.NoClassDefFoundError:
    org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    NoClassDefFoundError[org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    ClassNotFoundException[org.elasticsearch.ElasticSearchException]

If I remove the azure cloud plugin, everything works fine.

Is this a known issue and is there a new version of the Azure Cloud Plugin
on the way that will fix this issue?

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/213c2fce-b971-4313-b778-ebaba5c9870d%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


(David Pilato) #2

Ah! You're right. I need to release it soon.

By now, you can try 2.0.0.RC1-SNAPSHOT as the version name. It should work.

--
David Pilato | Technical Advocate | Elasticsearch.com
@dadoonet | @elasticsearchfr

Le 14 février 2014 à 18:19:00, Hugo Leclerc (hugo.leclerc@radio-canada.ca) a écrit:

Hi,

I have a small elasticsearch 0.9.11 cluster in Windows Azure that uses the Azure Cloud Plugin for node discovery.

When trying to upgrade to elasticsearch 1.0.0 today, I noticed that when I active the Azure Cloud Plugin, elasticsearch won't start :

[2014-02-14 16:47:22,987][ERROR][bootstrap ] {1.0.0}: Initialization Failed ...

  • ExecutionError[org.elasticsearch.common.util.concurrent.ExecutionError: java.lang.NoClassDefFoundError: org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    ExecutionError[java.lang.NoClassDefFoundError: org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    NoClassDefFoundError[org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    ClassNotFoundException[org.elasticsearch.ElasticSearchException]

If I remove the azure cloud plugin, everything works fine.

Is this a known issue and is there a new version of the Azure Cloud Plugin on the way that will fix this issue?

You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/213c2fce-b971-4313-b778-ebaba5c9870d%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/etPan.52fe5090.79e2a9e3.f2%40MacBook-Air-de-David.local.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


(Hugo Leclerc) #3

Works like a charm. Thanks!

On Friday, February 14, 2014 12:21:19 PM UTC-5, David Pilato wrote:

Ah! You're right. I need to release it soon.

By now, you can try 2.0.0.RC1-SNAPSHOT as the version name. It should work.

--
David Pilato | Technical Advocate | Elasticsearch.com
@dadoonet https://twitter.com/dadoonet | @elasticsearchfrhttps://twitter.com/elasticsearchfr

Le 14 février 2014 à 18:19:00, Hugo Leclerc (hugo.l...@radio-canada.ca<javascript:>)
a écrit:

Hi,

I have a small elasticsearch 0.9.11 cluster in Windows Azure that uses the
Azure Cloud Plugin for node discovery.

When trying to upgrade to elasticsearch 1.0.0 today, I noticed that when I
active the Azure Cloud Plugin, elasticsearch won't start :

[2014-02-14 16:47:22,987][ERROR][bootstrap ] {1.0.0}:
Initialization Failed ...

  • ExecutionError[org.elasticsearch.common.util.concurrent.ExecutionError:
    java.lang.NoClassDefFoundError: org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    ExecutionError[java.lang.NoClassDefFoundError:
    org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    NoClassDefFoundError[org/elasticsearch/ElasticSearchException]
    ClassNotFoundException[org.elasticsearch.ElasticSearchException]

If I remove the azure cloud plugin, everything works fine.

Is this a known issue and is there a new version of the Azure Cloud Plugin
on the way that will fix this issue?

You received this message because you are subscribed to the Google Groups
"elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an
email to elasticsearc...@googlegroups.com <javascript:>.
To view this discussion on the web visit
https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/213c2fce-b971-4313-b778-ebaba5c9870d%40googlegroups.com
.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/96e151f6-2ad9-4eb8-8293-1829d1a5e7ca%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/groups/opt_out.


(system) #4