Elasticsearch installation issue - No error in logs, but not seeing anything on 9200

I am trying to install elasticsearch version 6.2.4 on a Linux machine. I download and extract from https://artifacts.elastic.co/downloads/elasticsearch/elasticsearch-6.2.4.tar.gz and post extraction, trying to run it with default configuration.

When I start the instance, and try to verify if it has started fine by running http://localhost:9200 on the browser, I don't see the 'You Know, for Search' message which indicates that ES is up and running.

I checked the logs and there seem to be nothing in the logs either.

[logsrvc@hc4t04538 bin]$ ./elasticsearch
[2018-09-08T11:41:29,552][INFO ][o.e.n.Node ] [] initializing ...
[2018-09-08T11:41:29,610][INFO ][o.e.e.NodeEnvironment ] [ULaaL5-] using [1] data paths, mounts [[/opt (/dev/mapper/vg00-opt)]], net usable_space [2.2gb], net total_space [2.9gb], types [xfs]
[2018-09-08T11:41:29,610][INFO ][o.e.e.NodeEnvironment ] [ULaaL5-] heap size [990.7mb], compressed ordinary object pointers [true]
[2018-09-08T11:41:29,612][INFO ][o.e.n.Node ] node name [ULaaL5-] derived from node ID [ULaaL5-_QqO1qZ9YvzfZ5g]; set [node.name] to override
[2018-09-08T11:41:29,612][INFO ][o.e.n.Node ] version[6.2.4], pid[20581], build[ccec39f/2018-04-12T20:37:28.497551Z], OS[Linux/3.10.0-862.6.3.el7.x86_64/amd64], JVM[Oracle Corporation/OpenJDK 64-Bit Server VM/1.8.0_171/25.171-b10]
[2018-09-08T11:41:29,613][INFO ][o.e.n.Node ] JVM arguments [-Xms1g, -Xmx1g, -XX:+UseConcMarkSweepGC, -XX:CMSInitiatingOccupancyFraction=75, -XX:+UseCMSInitiatingOccupancyOnly, -XX:+AlwaysPreTouch, -Xss1m, -Djava.awt.headless=true, -Dfile.encoding=UTF-8, -Djna.nosys=true, -XX:-OmitStackTraceInFastThrow, -Dio.netty.noUnsafe=true, -Dio.netty.noKeySetOptimization=true, -Dio.netty.recycler.maxCapacityPerThread=0, -Dlog4j.shutdownHookEnabled=false, -Dlog4j2.disable.jmx=true, -Djava.io.tmpdir=/tmp/elasticsearch.AamfT4lG, -XX:+HeapDumpOnOutOfMemoryError, -XX:+PrintGCDetails, -XX:+PrintGCDateStamps, -XX:+PrintTenuringDistribution, -XX:+PrintGCApplicationStoppedTime, -Xloggc:logs/gc.log, -XX:+UseGCLogFileRotation, -XX:NumberOfGCLogFiles=32, -XX:GCLogFileSize=64m, -Des.path.home=/opt/new_es/mount1/if_log_service/elasticsearch, -Des.path.conf=/opt/new_es/mount1/if_log_service/elasticsearch/config]
[2018-09-08T11:41:30,182][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [aggs-matrix-stats]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [analysis-common]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [ingest-common]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [lang-expression]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [lang-mustache]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [lang-painless]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [mapper-extras]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [parent-join]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [percolator]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [rank-eval]
[2018-09-08T11:41:30,183][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [reindex]
[2018-09-08T11:41:30,184][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [repository-url]
[2018-09-08T11:41:30,184][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [transport-netty4]
[2018-09-08T11:41:30,184][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] loaded module [tribe]
[2018-09-08T11:41:30,184][INFO ][o.e.p.PluginsService ] [ULaaL5-] no plugins loaded
[2018-09-08T11:41:32,225][INFO ][o.e.d.DiscoveryModule ] [ULaaL5-] using discovery type [zen]
[2018-09-08T11:41:32,663][INFO ][o.e.n.Node ] initialized
[2018-09-08T11:41:32,663][INFO ][o.e.n.Node ] [ULaaL5-] starting ...
[2018-09-08T11:41:32,782][INFO ][o.e.t.TransportService ] [ULaaL5-] publish_address {127.0.0.1:9300}, bound_addresses {[::1]:9300}, {127.0.0.1:9300}
[2018-09-08T11:41:35,831][INFO ][o.e.c.s.MasterService ] [ULaaL5-] zen-disco-elected-as-master ([0] nodes joined), reason: new_master {ULaaL5-}{ULaaL5-_QqO1qZ9YvzfZ5g}{3Jvi4YZeTyewgt5Q4MT86A}{127.0.0.1}{127.0.0.1:9300}
[2018-09-08T11:41:35,836][INFO ][o.e.c.s.ClusterApplierService] [ULaaL5-] new_master {ULaaL5-}{ULaaL5-_QqO1qZ9YvzfZ5g}{3Jvi4YZeTyewgt5Q4MT86A}{127.0.0.1}{127.0.0.1:9300}, reason: apply cluster state (from master [master {ULaaL5-}{ULaaL5-_QqO1qZ9YvzfZ5g}{3Jvi4YZeTyewgt5Q4MT86A}{127.0.0.1}{127.0.0.1:9300} committed version [1] source [zen-disco-elected-as-master ([0] nodes joined)]])
[2018-09-08T11:41:35,851][INFO ][o.e.h.n.Netty4HttpServerTransport] [ULaaL5-] publish_address {127.0.0.1:9200}, bound_addresses {[::1]:9200}, {127.0.0.1:9200}
[2018-09-08T11:41:35,852][INFO ][o.e.n.Node ] [ULaaL5-] started
[2018-09-08T11:41:35,957][INFO ][o.e.g.GatewayService ] [ULaaL5-] recovered [0] indices into cluster_state

Not sure why I don't see the instance running. Please let me know in case you need any details.

Thank you

This topic was automatically closed 28 days after the last reply. New replies are no longer allowed.