Marvel config for 3 nodes on the same machine (dev)


(Tommy Bollhofer) #1

I have 3 nodes running on my local machine for development purposes (9200,
9201, 9202) with the marvel plugin installed on all 3. Cluster and Node
data doesn't seem to be reporting correctly so I'm suspecting I have
something dorked up (head is reporting everything OK).

elasticsearch.yml config:

cluster.name : elasticsearch
marvel.agent.exporter.es.hosts:
["localhost:9200","localhost:9201","localhost:9202"]

node1 (/node1/data):
transport.tcp.port: 9300
http.port: 9200

node2 (/node2/data):
transport.tcp.port: 9301
http.port: 9201

node3 (/node3/data):
transport.tcp.port: 9302
http.port: 9202

Any ideas?
Thanks -

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/5d5a3c70-89ea-4fd0-abe3-658f7af19f1d%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


(Boaz Leskes) #2

That should work as far as I can tell. Anything in the logs from the
marvel.agent? you can enable debug logging for the marvel.agent log if need
be...

Boaz

On Tuesday, August 26, 2014 9:44:58 PM UTC+2, Tommy Bollhofer wrote:

I have 3 nodes running on my local machine for development purposes (9200,
9201, 9202) with the marvel plugin installed on all 3. Cluster and Node
data doesn't seem to be reporting correctly so I'm suspecting I have
something dorked up (head is reporting everything OK).

elasticsearch.yml config:

cluster.name : elasticsearch
marvel.agent.exporter.es.hosts:
["localhost:9200","localhost:9201","localhost:9202"]

node1 (/node1/data):
transport.tcp.port: 9300
http.port: 9200

node2 (/node2/data):
transport.tcp.port: 9301
http.port: 9201

node3 (/node3/data):
transport.tcp.port: 9302
http.port: 9202

Any ideas?
Thanks -

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/64138724-b425-4abd-92a8-73d2a0cc7c0c%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


(Tommy Bollhofer) #3

Thanks for the reply Boaz. Enabled debug logging for marvel....haven't come
across anything suspect just yet. All of the data for the indices in marvel
report just fine. It's just the cluster and node data; presumably because
all 3 nodes are on the same host....

[2014-08-28 23:49:14,860][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] version[1.3.1], pid[13752],
build[2de6dc5/2014-07-28T14:45:15Z]
[2014-08-28 23:49:14,860][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] initializing ...
[2014-08-28 23:49:14,931][INFO ][plugins ] [the Living
Darkness Null] loaded [transport-couchbase, marvel, jdbc-1.3.0.0-c49372f],
sites [marvel, head]
[2014-08-28 23:49:17,485][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] initialized with targets: [localhost:9200], index prefix
[.marvel], index time format [YYYY.MM.dd]
[2014-08-28 23:49:17,757][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] initialized with targets: [localhost:9200], index prefix
[.marvel], index time format [YYYY.MM.dd]
[2014-08-28 23:49:17,757][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] initialized with targets: [localhost:9200], index prefix
[.marvel], index time format [YYYY.MM.dd]
[2014-08-28 23:49:17,768][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] initialized
[2014-08-28 23:49:17,768][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] starting ...
[2014-08-28 23:49:18,349][INFO ][org.eclipse.jetty.server.Server]
jetty-8.1.0.v20120127
[2014-08-28 23:49:18,457][INFO
][org.eclipse.jetty.server.AbstractConnector] Started
SelectChannelConnector@0.0.0.0:9091
[2014-08-28 23:49:18,457][INFO ][transport.couchbase ] [the Living
Darkness Null] bound_address {inet[0.0.0.0/0.0.0.0:9091]}, publish_address
{inet[/192.168.0.40:9091]}
[2014-08-28 23:49:18,695][INFO ][transport ] [the Living
Darkness Null] bound_address {inet[/0:0:0:0:0:0:0:0:9300]}, publish_address
{inet[/192.168.0.40:9300]}
[2014-08-28 23:49:19,149][INFO ][discovery ] [the Living
Darkness Null] vp-es-dba/GKZAEAe-RZGSmvrQzzLYvw
[2014-08-28 23:49:22,162][INFO ][cluster.service ] [the Living
Darkness Null] new_master [the Living Darkness
Null][GKZAEAe-RZGSmvrQzzLYvw][laptop][inet[/192.168.0.40:9300]], reason:
zen-disco-join (elected_as_master)
[2014-08-28 23:49:22,596][DEBUG][action.search.type ] [the Living
Darkness Null] All shards failed for phase: [query_fetch]
[2014-08-28 23:49:22,812][INFO ][http ] [the Living
Darkness Null] bound_address {inet[/0:0:0:0:0:0:0:0:9200]}, publish_address
{inet[/192.168.0.40:9200]}
[2014-08-28 23:49:22,813][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] started
[2014-08-28 23:49:23,431][INFO ][gateway ] [the Living
Darkness Null] recovered [28] indices into cluster_state
[2014-08-28 23:49:27,750][INFO ][cluster.service ] [the Living
Darkness Null] added {[Gin
Genie][ju46OWj-QLiJDdTd5G_Vrw][laptop][inet[/192.168.0.40:9301]],}, reason:
zen-disco-receive(join from node[[Gin
Genie][ju46OWj-QLiJDdTd5G_Vrw][laptop][inet[/192.168.0.40:9301]]])
[2014-08-28 23:49:28,185][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] accepting existing index template (version [5], needed [5])
[2014-08-28 23:49:47,481][INFO ][cluster.service ] [the Living
Darkness Null] added {[Dum-Dum
Dugan][1svv_mTcTQmIuJAnR_Ldtg][laptop][inet[/192.168.0.40:9302]],}, reason:
zen-disco-receive(join from node[[Dum-Dum
Dugan][1svv_mTcTQmIuJAnR_Ldtg][laptop][inet[/192.168.0.40:9302]]])

On Thursday, August 28, 2014 4:42:41 PM UTC-4, Boaz Leskes wrote:

That should work as far as I can tell. Anything in the logs from the
marvel.agent? you can enable debug logging for the marvel.agent log if need
be...

Boaz

On Tuesday, August 26, 2014 9:44:58 PM UTC+2, Tommy Bollhofer wrote:

I have 3 nodes running on my local machine for development purposes
(9200, 9201, 9202) with the marvel plugin installed on all 3. Cluster and
Node data doesn't seem to be reporting correctly so I'm suspecting I have
something dorked up (head is reporting everything OK).

elasticsearch.yml config:

cluster.name : elasticsearch
marvel.agent.exporter.es.hosts:
["localhost:9200","localhost:9201","localhost:9202"]

node1 (/node1/data):
transport.tcp.port: 9300
http.port: 9200

node2 (/node2/data):
transport.tcp.port: 9301
http.port: 9201

node3 (/node3/data):
transport.tcp.port: 9302
http.port: 9202

Any ideas?
Thanks -

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/30518e32-3b9f-4df2-8ee5-30abc0cc49d5%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


(Boaz Leskes) #4

That's looks good to me, assuming localhost:9200 resolves to the ip ES is
bound to (try curl localhost:9200 to verify). What problems are you seeing
exactly?

On Friday, August 29, 2014 5:57:17 AM UTC+2, Tommy Bollhofer wrote:

Thanks for the reply Boaz. Enabled debug logging for marvel....haven't
come across anything suspect just yet. All of the data for the indices in
marvel report just fine. It's just the cluster and node data; presumably
because all 3 nodes are on the same host....

[2014-08-28 23:49:14,860][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] version[1.3.1], pid[13752],
build[2de6dc5/2014-07-28T14:45:15Z]
[2014-08-28 23:49:14,860][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] initializing ...
[2014-08-28 23:49:14,931][INFO ][plugins ] [the Living
Darkness Null] loaded [transport-couchbase, marvel, jdbc-1.3.0.0-c49372f],
sites [marvel, head]
[2014-08-28 23:49:17,485][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] initialized with targets: [localhost:9200], index prefix
[.marvel], index time format [YYYY.MM.dd]
[2014-08-28 23:49:17,757][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] initialized with targets: [localhost:9200], index prefix
[.marvel], index time format [YYYY.MM.dd]
[2014-08-28 23:49:17,757][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] initialized with targets: [localhost:9200], index prefix
[.marvel], index time format [YYYY.MM.dd]
[2014-08-28 23:49:17,768][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] initialized
[2014-08-28 23:49:17,768][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] starting ...
[2014-08-28 23:49:18,349][INFO ][org.eclipse.jetty.server.Server]
jetty-8.1.0.v20120127
[2014-08-28 23:49:18,457][INFO
][org.eclipse.jetty.server.AbstractConnector] Started
SelectChannelConnector@0.0.0.0:9091
[2014-08-28 23:49:18,457][INFO ][transport.couchbase ] [the Living
Darkness Null] bound_address {inet[0.0.0.0/0.0.0.0:9091]
http://www.google.com/url?q=http%3A%2F%2F0.0.0.0%2F0.0.0.0%3A9091%5D&sa=D&sntz=1&usg=AFQjCNGOqgz4jpZ4bOi4J9KHvlZjj3-Q3A},
publish_address {inet[/192.168.0.40:9091]}
[2014-08-28 23:49:18,695][INFO ][transport ] [the Living
Darkness Null] bound_address {inet[/0:0:0:0:0:0:0:0:9300]}, publish_address
{inet[/192.168.0.40:9300]}
[2014-08-28 23:49:19,149][INFO ][discovery ] [the Living
Darkness Null] vp-es-dba/GKZAEAe-RZGSmvrQzzLYvw
[2014-08-28 23:49:22,162][INFO ][cluster.service ] [the Living
Darkness Null] new_master [the Living Darkness
Null][GKZAEAe-RZGSmvrQzzLYvw][laptop][inet[/192.168.0.40:9300]], reason:
zen-disco-join (elected_as_master)
[2014-08-28 23:49:22,596][DEBUG][action.search.type ] [the Living
Darkness Null] All shards failed for phase: [query_fetch]
[2014-08-28 23:49:22,812][INFO ][http ] [the Living
Darkness Null] bound_address {inet[/0:0:0:0:0:0:0:0:9200]}, publish_address
{inet[/192.168.0.40:9200]}
[2014-08-28 23:49:22,813][INFO ][node ] [the Living
Darkness Null] started
[2014-08-28 23:49:23,431][INFO ][gateway ] [the Living
Darkness Null] recovered [28] indices into cluster_state
[2014-08-28 23:49:27,750][INFO ][cluster.service ] [the Living
Darkness Null] added {[Gin
Genie][ju46OWj-QLiJDdTd5G_Vrw][laptop][inet[/192.168.0.40:9301]],}, reason:
zen-disco-receive(join from node[[Gin
Genie][ju46OWj-QLiJDdTd5G_Vrw][laptop][inet[/192.168.0.40:9301]]])
[2014-08-28 23:49:28,185][DEBUG][marvel.agent.exporter ] [the Living
Darkness Null] accepting existing index template (version [5], needed [5])
[2014-08-28 23:49:47,481][INFO ][cluster.service ] [the Living
Darkness Null] added {[Dum-Dum
Dugan][1svv_mTcTQmIuJAnR_Ldtg][laptop][inet[/192.168.0.40:9302]],}, reason:
zen-disco-receive(join from node[[Dum-Dum
Dugan][1svv_mTcTQmIuJAnR_Ldtg][laptop][inet[/192.168.0.40:9302]]])

On Thursday, August 28, 2014 4:42:41 PM UTC-4, Boaz Leskes wrote:

That should work as far as I can tell. Anything in the logs from the
marvel.agent? you can enable debug logging for the marvel.agent log if need
be...

Boaz

On Tuesday, August 26, 2014 9:44:58 PM UTC+2, Tommy Bollhofer wrote:

I have 3 nodes running on my local machine for development purposes
(9200, 9201, 9202) with the marvel plugin installed on all 3. Cluster and
Node data doesn't seem to be reporting correctly so I'm suspecting I have
something dorked up (head is reporting everything OK).

elasticsearch.yml config:

cluster.name : elasticsearch
marvel.agent.exporter.es.hosts:
["localhost:9200","localhost:9201","localhost:9202"]

node1 (/node1/data):
transport.tcp.port: 9300
http.port: 9200

node2 (/node2/data):
transport.tcp.port: 9301
http.port: 9201

node3 (/node3/data):
transport.tcp.port: 9302
http.port: 9202

Any ideas?
Thanks -

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups "elasticsearch" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to elasticsearch+unsubscribe@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit https://groups.google.com/d/msgid/elasticsearch/fd4f9cac-f32d-4feb-bc14-91345fdb2dc8%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


(system) #5